PAGINAS WEB - SEO

Noticias y Tendencias Inmobiliarias

El telefèric permetrà arribar de la capital a Pal en 12 minuts

La segona fase del projecte, que ha de portar el giny del Carroi fins a les pistes del sector de Vallnord, està supeditada a un procés de participació ciutadana

Els comuns d´Andorra la Vella i la Massana han aprovat aquesta tarda el plec de bases per a la construcció i explotació del telefèric del Pic de Carroi. Ho han fet a les respectives sessions extraordinàries de consell de comú. Tal i com han explicat les dues cònsols, Conxita Marsol i Olga Molné, el projecte preveu unir la capital amb l´estació de Vallnord - Pal Arinsal. Tindrà un cost aproximat de 40 milions d´euros, tots ells d´inversió privada, i el concurs contempla les dues fases del pla, la construcció del giny fins al Pic de Carroi i d´un altre que connecti fins a l´estació. "Pas decidit cap a Pal, hem arribat a un acord amb el comú de la Massana i convoquem les dues fases del projecte", ha indicat Marsol.
 
La cònsol de la capital ha posat en relleu que la construcció del giny permetrà "donar una nova visió a Andorra la Vella i fer de la capital una parròquia a peu de pistes". I ha puntualitzat que a través de l´execusió de les dues fases, els residents i turistes podran accedir a Pal en 12 minuts. "El trajecte fins al Carroi són sis minuts i, del pic fins a l´estació de sis minuts més", ha dit. Quant al projecte, la cònsol ha explicat que la concessió serà per un període de 45 anys, el punt de sortida serà l´aparcament dels Pouets i ha reafirmat que, almenys la primera fase del projecte, d´Andorra la Vella fins al Carroi, "tot serà d´inversió privada i el comú no es veurà afectat en l´àmbit econòmic".

Marsol també ha anunciat que es realitzarà un estudi medi ambiental complementari que pagarà el comú a proposta de les associacions medi ambientals amb les que s´han reunit, i el farà una universitat estrangera. En la sessió, el PS s´ha abstingut en la votació. El conseller de la minoria, Sergi González, ha anunciat durant la roda de premsa posterior a la sessió de consell de comú que el PS+I està estudiant tirar endavant una consulta popular a la ciutadania perquè puguin dir la seva sobre el telefèric del Pic de Carroi. Tanmateix, la mandatària de la capital ha reiterat que el comú no realitzarà cap consulta popular, ja que "amb el programa electoral ja va quedar clar que la gent estava a favor del projecte"

Procés de participació ciutadana
En la sessió del comú de la Massana, Molné ha recordat que la segona fase, que ha de dur el telefèric del Carroi a Pal, només es durà a terme si així ho accepta el comú després d´haver portat a terme un procés de participació ciutadana. A més, la cònsol major massanenca ha indicat que la mesa de contractació es presidirà juntament amb el comú d´Andorra la Vella. "Ambdós formarem part de la mesa de contractació i, per tant, puntuarem les propostes que s´hagin presentat", ha indicat. 

Más info: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2021/03/15/la_massana_andorra_vella_aproven_concurs_per_fer_giny_carroi_176468_1125.html?utm_source=push&utm_medium=web&utm_campaign=webpush